Mennen


Altijd al leren mennen maar u weet niet hoe?

De beginnend menner leert hier op onze manege op een veilige en verantwoorde manier, stap voor stap, de kunst van het mennen. Leren omgaan met paarden en plezier in de opleiding staan hierbij centraal.

Is menles nodig?

Ja, mennen moet je leren. Om plezierig en vooral veilig met paard en wagen te kunnen rijden. Een gedeelte is theorie, bijvoorbeeld over het paard zelf, over de benodigdheden, de techniek en het rijden. De praktijk komt uitgebreid aan de orde zoals het correct vastzetten van het paard, de verzorging, het rijden in de rijbaan maar ook in het verkeer.

Bij ons kunt u elke woensdagavond van 19:30 – 21:00 uur en vrijdagmiddag van 13:00 – 14:30 uur van de menlessen genieten, met eigen paard of pony of met een span van ons.
Het is mogelijk om bij ons enkelspan, tweespan en vierspan te leren mennen.

Instructie?
U krijgt les van een ervaren menner. Tonny van den Hoeven. Tonny heeft jaren ervaring op gebied van enkelspan, tweespan, tandem en Vierspan. Momenteel rijdt Tonny Vierspan wedstrijden.

Voor meer informatie over prijzen, bel (06-17600356) of mail (info@manegedevierhoeven.nl) ons gerust.

Mocht u de smaak te pakken hebben van het mennen en volop gaan genieten met bv een eigen aanspanning bieden wij u ook de mogelijkheid om op te gaan voor:

Menbewijs 2.0 - de Buitenrijpas (info van KNHS site)


Voor de vernieuwde versie van het Menbewijs hebben wij gekeken naar de wens van de recreatieruiters om een leven lang te leren en zich te blijven ontwikkelen als ook naar nieuwe vormen van leren en examen doen. Samen met een nieuwe online leeromgeving op Buitenrijden.nl, momenteel wordt er hard gewerkt om de opleiding voor het Menbewijs in een nieuw jasje te gieten.

Bij een nieuw jasje hoort ook een nieuwe naam: De Buitenrijpas.

Wat is een Buitenrijpas en hoe kom ik eraan?

De Buitenrijpas is een pas die aantoont dat je een verantwoorde en ervaren menner bent die zich hierop heeft laten toetsen. De Buitenrijpas staat voor veilig, vriendelijk en vaardig buitenrijden. Met de pas (digitaal) op zak laat je zien dat je niet alleen kunt mennen, maar dit ook veilig en verantwoord kunt met oog voor de natuur en het welzijn van het paard.