NIEUWE CORONA MAATREGELEN VANAF 28-11-2021

Leusden, 28-11-2021

Onderstaand een overzicht van de overheidsmaatregelen die gelden in de paardensport.

 

Dit is op basis van wat nu bekend is. Het kan zijn dat hier de komende dagen nog wijzigingen of aanvullingen op komen. Houd daarom onze website goed in de gaten.

Vanaf zondag 28 november 05:00 uur:

 • Er geldt een sluitingstijd voor alle sportlocaties en evenementen (binnen en buiten) tussen 17.00 en 05.00 uur.
   
 • Amateursport (wedstrijden en lessen/trainingen) is tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer toegestaan op binnen- en buitensportlocaties. Het verzorgen en individueel rijden van paarden moet altijd doorgaan omwille van het welzijn van de paarden. Indien nodig voor de veiligheid van de ruiter mag dit onder begeleiding. Publiek is hierbij niet toegestaan. Paardensportaccommodaties moeten daarom na 17:00 uur aangepast open blijven voor de dagelijkse verzorging en beweging van paarden.  
   
 • Er mag geen publiek aanwezig zijn bij trainingen, lessen en wedstrijden in de amateursport en professionele sport.
   
 • Voor iedereen vanaf 18 jaar is het verplicht om binnen en buiten 1,5 meter afstand te houden. Voor binnensportlocaties geldt daarnaast een geldig coronatoegangsbewijs. Bij verplaatsen te voet binnen een locatie waar een coronatoegangsbewijs geldt is het dragen van een mondkapje verplicht. Er hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden tijdens het sporten indien dat vanwege de aard van de sport niet mogelijk is.
   
 • Hippische dienstverleners (erfbetreders) die noodzakelijk zijn voor de gezondheid en welzijn van de paarden, zoals dierenartsen, hoefsmeden, fysiotherapeuten, voerleveranciers, gebitsverzorgers, paardenmasseurs, zadelpassers, etc., blijven hun beroep uitoefenen. Uiteraard nemen zij de nodige sociale en hygiënemaatregelen in acht zolang dit mogelijk is voor het correct uitoefenen van hun beroep.
   
 • Evenementen, niet zijnde sportwedstrijden, kunnen plaatsvinden tot 17.00 uur met een coronatoegangsbewijs én een vaste zitplaats. Bij verplaatsen binnen een binnenlocatie waar een coronatoegangsbewijs geldt is het dragen van een mondkapje verplicht.

 

Leusden, 13-11-2021

Goedemorgen geachte ruiters, amazones & ouders,

 

Per vandaag 13-11-2-21 vanaf 18.00 uur gaan onderstaande maatregelen in:

 

* Er mag geen publiek aanwezig zijn bij wedstrijden, (groeps)lessen, en trainingen.

* Dit geldt voor zowel binnen- als buitensportaccommodaties.

 

Wat blijft:

 

* Het CTB (+ID bewijs) is verplicht in binnenruimtes (stalgebouw, binnenbaan, hal, kantine en toiletten) voor iedereen vanaf 18 jaar.

 

Voor u betekent dit, dat u met uw zoon en/of dochter wel mee mag lopen/helpen in stal, maar helaas zodra ze de binnen/buitenbaan ingaan ons terrein moet verlaten.

Graag weer een kwartier na afloop van de les klaar staan om ze weer op te halen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Leusden, 05-11-2021

Goedendag geachte manegeklanten,

Zoals u wel gehoord/gezien heeft, worden de Coronamaatregelen per 06-11-2021 weer gewijzigd. De basisregels blijven en zijn:

• Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
• Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
• 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
• Schud geen handen.
• Was vaak en goed je handen.
• Hoest en nies in je elleboog.
• Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

Echter is er een verplichting bij gekomen dat iedereen zijn/haar QR code + ID bewijs vanaf 18 jaar moet laten zien.
Sport (04-11-2021) informatie van site Rijksoverheid

Gaat u binnen sporten? Vanaf 6 november laat u uw coronatoegangsbewijs en identiteitskaart zien. Bijvoorbeeld:
• in de sportschool
• bij sportlessen binnen, zoals zaalvoetbal en zwemmen
• in sportkantines

Dit geldt voor sporters. Van 18 jaar en ouder.
Het is belangrijk dat op elke locatie waarbij een coronatoegangsbewijs geldt deze wordt gescand en het ID-bewijs wordt gecontroleerd en dat iedereen die zo’n locatie bezoekt de persoonlijke QR-code én een geldig ID-bewijs laat zien.
Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een herstelbewijs hebt of met een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor personen die geen herstel- of vaccinatiebewijs hebben.

Heeft of kunt u 1 van beide niet tonen, dan moeten wij u helaas de toegang tot onze binnen accommodaties weigeren. Mocht u toch aanwezig zijn en er is/komt een controle dan stellen wij u aansprakelijk voor de betaling van de boete die daaruit voortvloeit.

Van de Gemeente Leusden de onderstaande informatie ontvangen:

De belangrijkste wijzigingen voor sport vanaf 6 november a.s.
• De belangrijkste basisregels blijven van kracht, waaronder het dringende advies om voor en na het sporten 1,5 meter afstand van anderen te houden;
• Bij het betreden van een binnenlocatie op een sportlocatie geldt dat een Corona Toegangsbewijs (CTB) verplicht is vanaf 18 jaar;
• Dit geldt dus voor de volledige binnensport en ook voor kleedkamers, toiletten en kantines én de buitenterrassen van buitensportlocaties;

Op de site van onze branche organisatie FNRS en KNHS zijn bovenstaande maatregelen ook te vinden.
>>>> I.v.m. de 1,5 mtr. afstand en het controleerbaar te houden verzoeken wij u om per ruiter maar 1 ouder/begeleider mee te nemen. <<<<
Wij hebben deze regels niet zelf bedacht en hopen daarom op uw medewerking en begrip.
Zodra er wijzigingen komen in deze maatregelen, wordt u daar uiteraard van op de hoogte gesteld.


Hopend u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd,


Tonny en Annet van den Hoeven