Geschiedenis


Tot 1994 was er in Leusden Manege ’t Centrum, aan de Hagenauwselaan. De familie van der Salm had daar een boerenbedrijf met daarbij een manege. Meneer en mevrouw van der Salm kwamen op leeftijd en besloten met het bedrijf te stoppen. Hun kinderen wilden de manege niet overnemen, waardoor de ruiters zonder manege kwamen te zitten. Op de oude manege reden voornamelijk kinderen.

Gelukkig had één van de ouders van de ruiters wat geld geërfd, waardoor het haalbaar werd een nieuwe manege voor de kinderen te bouwen. Samen met de bank heeft deze ouder het mogelijk gemaakt dat de bouw van de manege gefinancierd werd. Met het toenmalige bestuur van de rijvereniging is er toentertijd een stichting opgericht. Deze stichting bestuurd de besloten vennootschap die eigenaar was van de gebouwen van Manege Nieuw Hagenauwe.

Om de manege goed te kunnen exploiteren heeft de stichting een ondernemer aangetrokken. Sinds de bouw van de manege afgerond in juli 1999, had Ingrid Lever haar eigen bedrijf in de gebouwen van de stichting/ besloten vennootschap. Dat betekend dat vanaf dat moment echt alles van haar was, van paarden tot theelepels. Er was ook personeel in dienst, zodat er een heel team fijne medewerkers klaar stond om iedereen te kunnen laten genieten van de paardensport. Maar Ingrid wilde meer tijd hebben voor haarzelf en haar dochter en besloot het bedrijf te verkopen. Per 2 januari 2008 is het bedrijf met alles erop en eraan overgenomen door familie van den Hoeven. Er is niets meer bij stichting, want ook alle gebouwen zijn gekocht.

Tonny en Annet van den Hoeven zijn nu de gelukkige eigenaren, samen met hun dochter Ashley, zoon Marvin en de honden Lola, Pietertje en Pocahontas. Zij zijn vanuit Nieuwegein verhuist naar de manege. De manege is ook van naam verandert, het heet nu Manege/Pensionstal De Vier Hoeven, dit omdat paarden vier hoeven hebben en hun gezin uit vier personen bestaat en hun achternaam van den Hoeven is.

 Fokkerstraat 23, 3833 LD Leusden

Telefoonnummer: 06-17600356